Συμβουλές
Αφού πρώτα μαγειρέψετε το φαγητό του μωρού, στη συνέχεια θα πρέπει να το κρυώσετε το συντομότερο δυνατόν. Δεν είναι σωστό να το αφήσετε να κρυώσει μόνο του γιατί αυξάνετε το κίνδυνο να αναπτυχθούν μικρόβια μέσα στο φαγητό. Μια καλή πρακτική για να κρυώσετε το φαγητό του μωρού γρήγορα είναι να το απλώσετε σε ένα ρηχό δοχείο. Μια άλλη πρακτική είναι να βάλετε το δοχείο μέσα σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό έτσι ώστε να κρυώσει το φαγητό πολύ πιο γρήγορα.
Μόλις το φαγητό κρυώσει, παγώστε το αμέσως για να μην υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί το φαγητό. Παγώστε το φαγητό σε θήκη για παγάκια που είναι καλυμμένα και αναγράψτε πάνω στο δοχείο το περιεχόμενο και την ημερομηνία παρασκευής και λήξης.
Το κάλυμμα στις θήκες είναι πολύ σημαντικό γιατί με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει η τροφή του παιδιού σε επαφή με άλλες ουσίες.
Μπορείτε να φυλάξετε τις βρεφικές τροφές στην κατάψυξη μέχρι 8 βδομάδες. Η ιδανική θερμοκρασία του καταψύκτη είναι -18 C ή χαμηλότερη.
Ξεπαγώστε το φαγητό βγάζοντας την κατάλληλη ποσότητα από την κατάψυξη αρκετές ώρες πριν από το γεύμα και βράστε το καλά σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το φαγητό να κρυώσει και ελέγξτε τη θερμοκρασία πριν το δώσετε στο βρέφος.
Σημαντική πληροφορία
Να θυμάστε ότι το φαγητό δεν πρέπει να το ζεσταίνετε περισσότερο από μία φορά!
Μερικές εισηγήσεις
Πιο κάτω μπορείτε να βρείτε μερικές εισηγήσεις για τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτσι ώστε να φτιάξετε χορτόσουπες, που μπορείτε να καταψύξετε: